top of page
wijkpaleisweimar.png
  • Instagram

Wijkpaleis WEIMAR

Hier vertellen we wat we van plan zijn ten aanzien van het wijkpaleis. Hoe zijn we hiertoe gekomen, wie houdt zich ermee bezig en wat hebben we precies voor ogen?

Wat? 

Ons ideaal gaat om een fysieke plek van, voor en door bewoners.

Een plek waar je binnen kan lopen voor ontmoeting met andere bekenden of onbekenden uit de wijk. Met een kopje koffie of thee, een hapje eten.

Daarnaast is het een plek voor de lokale makers. In verschillende ruimten wordt gewerkt met hout, er is een naaiatelier een wijkkeuken. Dit alles om "het" te kunnen maken.

Verder leren mensen er bijvoorbeeld muziek maken in de muziekstudio, wordt er Nederlandse taal les gegeven, maar ook wordt er geleerd van elkaar, door bijvoorbeeld het repareercafé of de huiswerkbegeleiding. 

Deze thema's krijgen vorm door de ondernemers uit de wijk.

Het is dus ook een plek om te ondernemen.

 

Het wijkpaleis is een plek voor bijzondere ontmoetingen en kruisbestuiving, met name door de verscheidenheid aan gebruikers.

Schematische weergave van huidige opstartfase waarin we van klein (Wij Weimar) naar groot (wijkpaleis WEIMAR) willen groeien met grootse betrokkenheid uit de wijk.

Wie?

De initiatiefgroep bestaande uit 10 buurtbewoners komt regelmatig (tot op heden iedere vrijdag om 10.00 uur) bijeen en bespreekt onder de voortgang van de 4 verschillende werkgroepen.

Hoe?

Door in gesprek te gaan met de buurt creëren we een sociaal proces wat uiteindelijk leidt tot nadere invulling van de locatie. Simpelweg "met elkaar" kunnen we de locatie en programmering nader vorm- en invulling geven.

Meer weten, geïnteresseerd geraakt, help en denk je graag mee?

Stuur een email naar wijkpaleisWEIMAR@gmail.com!

schematische weergave opstartfase Wijkpaleis.png
bottom of page