top of page
Zoeken
  • olierook98

Zorgen over de verloedering van het park

Op 23 juni stuurden bezorgde bewoners aan wijkwethouder Robert van Asten een brief. Hierin ze lieten weten graag een gesprek met hem te willen over Park de Verademing.

Helaas heeft de wijkwethouder nog niet gereageerd op de hartenkreet. Initiatiefnemer Piet Driest is opnieuw in de pen geklommen. Hieronder kun je de brief lezen.

beste wijkwethouder, beste Robert van Asten, twee weken geleden stuurde ik u een brief  namens zo'n 80 buurtbewoners van het Park de Verademing en inmiddels hebben al meer dan 100 bewoners zich achter de brief geschaard. Tot op heden heeft u niet gereageerd, maar we maken ons nog steeds grote zorgen over de verloedering van het park. Met schrik en beven zien we de warme dagen en de vakantie tegemoet. Het park wordt zeer intensief  en door sommigen niet al te zorgvuldig gebruikt. Vele weekenden moeten buurtbewoners de rotzooi opruimen. De gemeentelijke ruimers komen op vrijdagochtend en daarna weer op maandagochtend, terwijl het juist de weekenden volle bak is.

We hebben het idee dat de politie iets vaker een controlerondje maakt, maar de grootste bende onttrekt zich aan hun waarneming en het meeste vuil wordt 's avonds en 's nachts weggegooid.

Wat wij vragen is:

  • een watertappunt tussen de witte villa en de kinderspeelplaats,  de toevoer van water kan vanaf de leiding die naar de witte villa loopt.

  • vast toiletblok, de mobiele dixies zijn weggehaald vanwege de corona, te billijken, maar onderhand is de alom aanwezige mensenpoep wellicht een grotere bedreiging voor de volksgezondheid.

  • schoonmaakronde op zaterdag en zondag, speciaal in warme en vakantieweekenden.

  • periodieke ronde met de Gluton poep- en peukerzuigers.

  • extra onderhoud en toezicht.

Nogmaals de buurt doet al veel: we zorgen voor de bijenkorven, we geven water aan stukken border, we planten bloemen, we zorgen voor de compostbak, we houden minimaal een maal per maand een grote plastic opruimactie en daarnaast ruimen we geregeld het zwefvuil op. Maar voor veel dingen hebben we nu eenmaal de inzet van de gemeente nodig. Alleen samen is de verloedering van het park te stoppen.

Twee weken geleden vroegen we u om met ons in gesprek te gaan over mogelijkheden, die vraag is nog steeds zeer van kracht. Met vriendelijke groet, namens de buurtbewoners rond het Park de Verademing Piet Driest

298 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page