top of page
Zoeken
  • olierook98

Verslag nieuwjaarsbijeenkomst


Vrijdag 10 januari hebben WijWeimar en De Groene Regentes in een feestelijke bijeenkomst het jaar 2020 een start gegeven. Veel prachtige plannen zijn ontvouwd, op groen, duurzaam en sociaal gebied. Voor de afwezigen en voor hen die even niet opgelet hebben, geven we hier in willekeurige volgorde plannen en de manier waarop iedereen eraan deel kan nemen. Aarzel niet, geef je op, graag! Doe mee en maak het Regentesse- en Valkenboskwartier mooier. Natuurlijk doen beide clubs veel meer dan hieronder vermeld. Voor alle andere activiteiten kun je de websites www.wijweimar.nl en www.groeneregentes.nl bezoeken.

Honderdduizend bomen

Draag bij aan een groot kunstproject en kom in beweging voor de natuur! Met dit project viert buurtbewoner en kunstenaar Sara Vrugt de natuur. In 2020 borduurt zij samen met vele anderen een bos van honderd vierkante meter. Dit kunstwerk wordt gemaakt in een pop-up atelier dat vier seizoenen lang door het land reist. Iedereen is er welkom om zijn/haar mooiste natuurervaring te komen vertellen. Je verhaal wordt samengevat in de mooiste borduursteken in het grote doek. Loop binnen en doe mee! Vanaf 22 januari op de eerste verdieping van de Openbare Bibliotheek op het Spui in hartje Den Haag.. Lees meer op www.honderduizendbomen.nl meld je aan, doe mee aan het crowdfunden, vertel je natuurverhaal, kom borduren.

Plasticridders

Boaz en Izar, twee scholieren die aan de rand van het Park de Verademing wonen, zijn met de vader van Izar, begonnen met een uitgebreid rondje plastic rapen langs de randen van het park, 10 kilo plastic in één keer. Zij willen ermee doorgaan en De Groene Regentes gaat meedoen. Een keer in de maand op zondagmiddag met z’n allen een rondje “plastic-ridder” spelen. Hou de Facebookpagina van de Groene Regentes in de gaten, we houden je op de hoogte wanneer we gaan ‘plasticridderen’.

Groenploeg

Tijdens de nieuwjaarsborrel is even kort gesproken over mogelijke nieuwe groene acties in de wijk. Geïnspireerd door Sara met haar bomen-verhaal, de plasticridders, Suze die gul bloemzaad uitdeelde én de zonnebloemzaden in de uitgedeelde buurtkalender willen we komend voorjaar niet langer praten, maar gewoon gaan doen. Het idee is om in januari een aanvalsplan te maken voor acties in de wijk. Doe je mee? Geef je op bij amvanleeuwen@casema.nl.

WW-wandelingen

Vanuit Wij Weimar organiseren we in de maand mei (en wie weet, later nog eens) wandeltochten door de wijk. In de planning staan nu:

  • Wandeling langs de tegelweetjes o.l.v. Myrthe Cools

  • Eetwandeling door de wijk langs de eetbare planten o.l.v. Edwin de Bosbaas

  • Historische wandeling o.l.v. de WW-archiefploeg

  • Culturele wandeling o.l.v. Aad Konkreet

  • Anders kijken naar de wijk o.l.v. “wandelen met Maup”

Wil je meewandelen? Even een mailtje naar info@wijweimar.nl.

Verticale zonnepanelen

In het kader van de Energy Challenge van de gemeente gaat de Groene Regentes dit jaar aan de slag met verticaal opgehangen zonnepanelen. We beginnen langs de kade van het Verversingskanaal ter hoogte van de Elektriciteitsfabriek. De bedoeling van het project is om lokale energie-opwek zichtbaar te maken op aansprekende objecten. En dit voor bewoners in de wijk, onze zonnepanelen, onze energie. Interesse om deel te nemen? Even een mailtje naar Wim (wim@schutten.net).

BIT ReVa

De leden van het Buurt Interventie Team (BIT) willen de oren en de ogen van de wijk zijn, zij patrouilleren door de wijk in nauwe samenwerking met de wijkpolitie. Wilt u eens kijken of het iets voor u is? Meldt u op bitreva15@gmail.com of bel voor meer informatie Ria 06-9626333.

... en meer

Voor verdere informatie, eigen plannen, nieuwe voornemens, vragen en tips kom langs in het WijWeimar-pand. Neem meteen zo’n leuke jaarkalender mee, met elke maand een goede duurzame tip en zelfs wat zonnebloemzaad om dit voorjaar de buurt mee op te fleuren. Welkom in WijWeimar op iedere donderdagmiddag voor de Groene Regentes

Eerste maandag v/d maand van 18-20 uur en derde zaterdag van 14-16 uur voor WijWeimar (18 jan, 3 en 15 feb, 2 en 21 mrt) of neem contact op via de websites www.groeneregentes.nl of www.wijweimar.nl

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page