top of page
Zoeken
  • olierook98

Veiligheid en verkeer

Het zal de bewoners van de Weimarstraat en omgeving zeker opgevallen zijn, dat de politie meer en vaker aanwezig is in de Weimarstraat. Een van de grote problemen in de straat is het overvloedige en vaak te hard rijdende verkeer.Bezoekers van buiten de wijk

Dat dit heeft te maken met de vele bezoekers van ‘buiten” aan de coffeeshops is helder. Dit blijkt alleen al uit de tijdelijke sluiting van de Galaxy. De verkeersdruk en de extra overlast van de vele bezoekers aan de straat namen in die periode duidelijk af.


De politie

De politie voerde in de straat een aantal grote controles uit en deze waren succesvol waar het gaat om het betrappen van overtreders van parkeerverordeningen, snelheid en niet betaalde boetes. De politie is zeer regelmatig met meerdere agenten in de straat aanwezig. De gemeente sprak ook met de coffeeshops aangepaste openingstijden af. Dat hielp een beetje.


Corona

In de tussentijd heeft de Corona op dat vlak het meest succes geboekt trouwens. Nu sinds korte tijd geen verkoop van alcohol en soft drugs na 20.00 meer mag plaats vinden is het onwaarschijnlijk rustig geworden ’s avonds in de Weimarstraat.


Bewoners en winkeliers

Ook is er sinds 1 oktober de “Meld een Vermoeden app”. Deze is ook door burgers te downloaden . Deze app is om vermoedens te melden door bewoners en winkeliers van mogelijk illegale activiteiten. Je kunt ook zonder je naam te noemen een melding doen. Zie hiervoor www.meldeenvermoeden.nl. Vul Postcode 2562 als je de app wil downloaden.


Gemeente Den Haag

Als het gaat om verkeer zijn er twee moties in de Gemeenteraad aangenomen over verkeersveiligheid en inrichting van de Weimarstraat.

Er is nu een onderzoek aan de gang over zowel de mogelijkheid van eenrichtingsverkeer als de mogelijkheid de straat autoluw te maken. Hierbij worden ook verkeerstellingen gedaan. In 2021 komen de resultaten.


Haagse Fietsersbond

Ook de Haagse Fietsersbond gaat zich richten op de inrichting van de Weimarstraat als fietsstraat wellicht. Zie onder meer het volgende nummer van de Haagse Fietsbel.106 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page