top of page
Zoeken
  • olierook98

Theatrale wandeling Oorlog in de Weimarstraat op 4 en 5 mei


Ruim twintig Haagse jongeren verdiepen zich in de verhalen van hun stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De rode draad van hun onderzoek is ruim anderhalve kilometer lang: de Weimarstraat. Een straat vol culturen, met de Libanees Ami’s, de Poolse supermarkt Zabka Polski Sklep, de Nederlandse Hakkenbar en de Syrische lunchroom Al Rais.


Let op! Je koopt één ticket per huishouden. Hiermee kan je met meerdere mensen uit hetzelfde huishouden de route lopen.

De verhalen uit het verleden komen samen in de straat van 2021. Over hoe de Duitse soldaten tussen de Haagse zwembadgebruikers zwommen, terwijl de houten deurklinken ontvreemd werden om het vuur op te stoken. Over oorlog, die ook in Indië en Polen plaatsvond. Over hoe de oorlog een stempel drukte op de verschillende gemeenschappen in Den Haag en hoe deze samenleefden in de stad.


(Oud)bewoners uit de straat en omgeving deelde hun verhalen en herinneringen met de jongeren over de straat in oorlogstijden. Onder begeleiding van diverse theatermakers zetten zij deze verhalen om in een nieuwe vertelling. Het resultaat: een theatrale wandeling door de Weimarstraat, uitmondend op het Regentesseplein.


Hoe werkt het?

Je koopt een routekaart voor 1 huishouden binnen een tijdslot. Deze routekaart is 15 minuten voor aanvang van het tijdslot op te halen bij De Nieuwe Regentes (Weimarstraat 63). Als huishouden wandel je de route door het Regentessekwartier, die eindigt op het Regentesseplein. De route duurt ongeveer 90 minuten. Op 4 mei zal tijdens de route die om 19.00u start stil worden gestaan bij het herdenkingsmoment van 20.00u.64 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page