top of page
Zoeken
  • olierook98

Interview met Abdel Bouchibiti, transformatiemanager Weimarstraat.

Abdel Bouchibiti is sinds januari 2020 transformatiemanager in de Weimarstraat. Een transformatiemanager is de schakel tussen gemeentelijke diensten, pandeigenaren en ondernemers. Abdel is eerder actief geweest als kwartiermaker in de Reinkenstraat, de Betje Wolffstraat en in het Laakkwartier.


“De aanpak van de leegstand via gesprekken met eigenaren, de selectie van potentiële nieuwe ondernemers voor leegstaande winkelpanden en het verbeteren van de uitstraling van de straat zie ik als mijn belangrijkste taken. Het matchen van enthousiaste ondernemers met de winkelruimtes die beschikbaar zijn - of komen - is een van de onderdelen van mijn werk waar ik het meeste energie uit haal.”Naast het zoeken van nieuwe enthousiaste ondernemers voor de Weimarstraat wil Abdel zich bezighouden met het verfraaien van het uiterlijk van de winkels in de straat. Dat is nodig om de aantrekkelijkheid van de straat voor publiek en winkeliers te verhogen. “Lege panden met etalages vol dozen zijn geen goed uithangbord.”


Abdel, wat wil je bereiken in de periode november 2020 tot maart 2021?

  1. “Een aantal leegstaande panden - met name in deel 3 van de straat tussen Beeklaan en Valkenboslaan - invullen met nieuwe enthousiaste ondernemers die een verrijking vormen voor het huidige winkelbestand.

  2. Eerste stappen zetten naar een verduurzaming van het winkelbestand. Eigenaren weer laten investeren in hun panden en hen leren uit te gaan van de lange termijn in plaats van zo snel mogelijk verhuren aan de eerste kandidaat die zich meldt. Dat is namelijk niet altijd de beste kandidaat.

  3. De algehele uitstraling van de straat verbeteren via korte klappen.

  4. Streng selectiebeleid aan de poort voor nieuwe ondernemers. Op die manier filteren we (mogelijk) malafide ondernemers eruit. Voor hen is geen plek in de Weimarstraat.”


Met de nieuwe mogelijkheden via de pilot Algemene Politie Verordening/vergunningenbeleid moet het mogelijk zijn om malafide exploitatie van winkelpanden pro-actief tegen te gaan. De straat heeft een “upgrade” nodig en bewuste branchering (wat komt er wél en niet in leegkomende panden) is noodzakelijk. 

Welke kansen kansen en bedreigingen zie je voor de Weimarstraat? 

Abdel: “Ik zie een aantal kansen en bedreigingen. Laat ik beginnen bij de kansen.

  1. De Weimarstraat heeft de potentie om zowel buurtgericht als wijk overstijgend te kunnen opereren als winkelstraat, met een eigen karakter voor elk deel van de straat. 

  2. Als de inrichting van de straat conform de visie van Wij Weimar vriendelijker, meer uitnodigend en groener wordt, versterkt dit de potentie van de straat en de aantrekkingskracht op het winkelend publiek.

Ik zie ook een paar bedreigingen. 

  1. De ondermijning (de vermenging van de onder- en de bovenwereld) en het verdere afglijden van de straat moet stevig aangepakt worden anders dreigt verpaupering en verval. Ondermijnende criminaliteit is een groot maatschappelijk probleem. De gemeente speelt hierbij een belangrijke rol, evenals de pandeigenaren en de ondernemers.

  2. De huidige coronacrisis vormt een grote handicap en kan voor veel ondernemers de ondergang betekenen. Steun daarom jouw locals!”

Tot slot: hoe kunnen enthousiaste ondernemers jou bereiken en wat zoek je precies? 

Abdel: “Ik ben altijd bereid om in gesprek te gaan met nieuwe ondernemers, en hen rond te leiden door de Weimarstraat. Graag zelfs! Tijdens de gesprekken wordt gekeken of de onderneming bestaansrecht heeft op de Weimarstraat, en of het concept van toegevoegde waarde is voor het huidige winkelbestand.” Voor bedrijven in de ambacht, speciaalzaken (op het gebied van mode&luxe, schoenen, kinder/babymode, noten-chocolaterie, doe-het-zelf, verlichting, hobby-artikelen, koffie-thee, snoep/koek/gebak, cadeau-artikelen, wooninrichting-huishoudelijk), zorg gerelateerde en persoonlijke dienstverlening, onderscheidende ateliers, wijkoverstijgende leisure-concepten en vernieuwende horeca-formules is absoluut nog ruimte op de Weimarstraat. “Daar ben ik naar op zoek.”

Dus ben jij, of ken jij, een enthousiaste ondernemer die een winkel wil openen in de Weimarstraat? Of wilt u een keer sparren met de Transformatiemanager?

Dat kan! Neem dan contact op met Abdel Bouchibti via

T: 06-43755965 / E: abdel@zakenexpert.nl

175 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page