top of page
Zoeken
  • olierook98

Expositie Isabelle Backer in pand WijWeimar

Isabelle Backer is fotograaf en kunstenaar wonende in het Valkenboskwartier en heeft ook haar werkplek in het Regentessenkwartier.


Al vanaf mei 2020 heeft zij zich toegelegd op het fotograferen en interviewen van zowel ondernemers als de bewoners in deze wijken. Haar vragen gingen vooral over wat voor een impact COVID 19 op hun dagelijkse werk/welzijn en sociale leven hebben en hebben gehad.


De expositie is voor nu op zaterdag 3 juli en woensdag 7 juli te bezoeken, van 12 tot 16 uur. De maakster Isabelle zal ook aanwezig zijn. www.isabellebacker.nl


Verschillende achtergronden en verhalen bij elkaar

Specifiek in een klein gebied als deze wijk, die zeer divers is qua inwoners leek het haar interessant te onderzoeken hoe ver of juist niet ver de verhalen en ervaringen van elkaar af liggen. Deze expositie was bedoelt als een eindpresentatie van het project waarbij mensen samen zouden kunnen komen. Het idee was om iedereen die heeft meegewerkt daar uit te nodigen, en daarnaast ook andere buurtbewoners.


Het lijkt haar mooi om een moment te creëeren waar mensen met verschillende achtergronden en verhalen elkaar kunnen ontmoeten en aan de hand van de verhalen die ze presenteer en door hun eigen buren weer aan haar zijn toevertrouwd een blik op elkaars leven te geven.


Portretten en persoonlijke verhalen

Het gaat met nadruk om een combinatie van portretten met persoonlijke verhalen. Ook om de verhalen echt een gezicht te geven. Het wat persoonlijker te maken. Hoewel de expositie al sinds december 2020 bij de WijWeimar hangt, was door de verscherpte maatregelen samenkomen met veel helaas niet mogelijk. Maar nu met de versoepelingen kunnen deelnemers en geïnteresseerden eindelijk de expositie komen bekijken.


Boekjes en app

Er liggen kleine hand-outs/boekjes met de foto’s + teksten en de kaart van de buurt, die mensen mee kunnen nemen. Daarnaast zijn alle portretten en verhalen te vinden in de gratis app https://revaincorona.glideapp.io/ die je makkelijk kunt bekijken op je telefoon of computer.

91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page