Zoeken
  • olierook98

Expositie Isabelle Backer in pand WijWeimar

Tot eind februari 2021 exposeert Isabelle Backer haar werk in het pand van WijWeimar, Noorderbeekdwarsstraat 218. Isabelle Backer is fotograaf en kunstenaar, woont in het Valkenboskwartier en heeft haar werkplek in het Regentessekwartier.


Verhalen van ondernemers en bewoners

Al een paar maanden heeft zij zich toegelegd op het fotograferen en interviewen van zowel ondernemers als de bewoners in deze wijken. Haar vragen gingen vooral over wat voor een impact COVID 19 op hun dagelijkse werk/welzijn en sociale leven hebben en hebben gehad.

Specifiek in een klein gebied als deze wijk, die zeer divers is qua inwoners leek het haar interessant te onderzoeken hoe ver of juist niet ver de verhalen en ervaringen van elkaar af liggen.


Verhalen een gezicht geven


Deze expositie was bedoelt als een eindpresentatie van het project waarbij mensen samen zouden kunnen komen. Het idee was om iedereen die heeft meegewerkt daar uit te nodigen, en daarnaast ook andere buurtbewoners. Het lijkt haar mooi om een moment te creëeren waar mensen met verschillende achtergronden en verhalen elkaar kunnen ontmoeten en aan de hand van de verhalen die ze presenteer en door hun eigen buren weer aan haar zijn toevertrouwd een blik op elkaars leven te geven. Het gaat met nadruk om een combinatie van portretten met persoonlijke verhalen. Ook om de verhalen echt een gezicht te geven. Het wat persoonlijker te maken.


Samenkomen pas in het nieuwe jaar

Door de verscherpte maatregelen is samenkomen met veel helaas nu niet mogelijk. In het nieuwe jaar zullen een aantal middagen (waarschijnlijk zaterdagen) worden georganiseerd waarvoor wel binnen wat er mogelijk zal zijn mensen welkom zijn onder het genot van een kopje soep en een drankje de expositie te komen bekijken.


Bekijk ook de gratis app

Daarnaast zijn alle portretten en verhalen te vinden in de gratis app https://revaincorona.glideapp.io/ die je makkelijk kunt bekijken op je telefoon of computer.

Er komt later ook een klein boekje met de foto’s, teksten en de kaart van de buurt. De foto’s zullen in ieder geval tot eind februari nog blijven hangen.


Meer over Isabelle Backer

Wie is Isabelle? Op de website isabellebacker.nl lees je meer over haar.

46 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Contact

 

Noorderbeekdwarsstraat 218

2562 XX Den Haag

​Telefoon : ​06-55157714

Email : info@wijweimar.nl

​​​

  • Facebook - White Circle