top of page
Zoeken
  • olierook98

Protest buurtbewoners Haagse Weimarstraat

Het laatste stukje Weimarstraat in Den Haag is een rafelrandje. De buurt is het meer dan zat na de zoveelste schietpartij.


Vorige week zondag was er op klaarlichte dag een schietpartij op straat na een ruzie in coffeeshop Galaxy en daarom is het was het zaterdag 4 juli feest in de Weimarstraat in Den Haag. Een honderdtal buurtbewoners deelt zaterdagmiddag cake, taart en donuts. Er zijn paraplu’s, maar er hangen vooral kleurrijke slingers om schouders. ‘Drugs eruit, buurt erin’, is het motto.
Sinds 2011 zijn de Weimarstraat en omgeving bijna veertig keer opgeschrikt door geweldsmisdrijven - een poster met alle incidenten hangt op de deur van Wijklaboratorium Wij Weimar, een voormalige bakkerij op de hoek met de Noorderbeekdwarsstraat. Van steekpartijen en schietincidenten tot overvallen bij avondwinkels, koffiehuizen en cafés.

Zes dodelijke slachtoffers vielen er, de laatste na een bloedige steekpartij in april. De schietpartij liep vorige week met een sisser af. Het beoogde doelwit werd niet geraakt en meldde zich bij de politie. De bekende dader is nog voortvluchtig.130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page