top of page
Zoeken
  • olierook98

Buurtgoed Vastgoed Investeren in ReVa


Wil je ook in de buurt investeren, meld je dan aan


Panden die lange tijd leegstaan en verloederen (denk aan De Zaen of de tandartspraktijk op de hoek Weimar-straat/Beeklaan), verkamering door projectontwikkelaars, stijgende huurprijzen, circulatie van crimineel geld – veel van de vastgoedinvesteringen in onze buurt komen de bewoonbaarheid niet ten goede. WijWeimar-werkgroep Buurtgoed Vastgoed is bezig met een plan om het vastgoed in onze wijk het vastgoed ván onze wijk maken. Bewoners kunnen niet individueel opbieden tegen projectontwikkelaars, gezamenlijk kan dat wel.


Investering Het eerste doel: een groep van 500 buurtbewoners verzamelen die een investering willen doen van 1.000 euro. Met aanvullende externe financiering wil Buurtgoed Vastgoed daarmee een eerste pand aankopen, waar de buurt zelf zeggenschap over heeft. Zo kan er ruimte komen voor betaalbare woningen, lokale ondernemers of bijvoorbeeld een sociale ontmoetingsfunctie voor de buurt. Het eerste pand dat op die manier wordt aangekocht, moet een etalage voor de buurt worden. ‘Dat zit Vastgoed voor de Buurt’ als het ware.


Op zoek naar pand De precieze financiële en juridische constructie wordt nog uitgewerkt. Uitgangspunt is dat je je investering in de loop der tijd terugkrijgt, maar een hoog financieel rendement is niet het doel van het initiatief. Komend jaar organiseert de werkgroep verschillende inspiratiebijeenkomsten over vergelijkbare initiatieven. Ondertussen gaat Buurtgoed Vastgoed op zoek naar een geschikt eerste pand, en voert verkennende gesprekken met juridisch experts, banken en andere potentiële investeerders.


Meedoen Wie zich aanmeldt als sympathisant, zit nergens aan vast. Wel laat je de werkgroep weten dat je een intentie hebt om mee te doen en te investeren. Dit helpt in verkennende gesprekken met bijvoor-beeld banken en andere partijen.


Wil je ook in de buurt investeren, meld je dan aan bij contact@buurtgoedvastgoed.nl .Geen geld, wel bijdragen? Buurtgoed Vastgoed hoort graag op welke manier je wilt helpen.

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page