top of page
Zoeken
  • olierook98

Buurtgoed Vastgoed, investeer in onze buurt (ReVa)


Panden die lange tijd leegstaan en verloederen (denk aan De Zaen of de tandartspraktijk op de hoek Weimarstraat/Beeklaan), verkamering door projectontwikkelaars, stijgende huurprijzen, circulatie van crimineel geld – veel van de vastgoedinvesteringen in onze buurt komen de bewoonbaarheid niet ten goede.

Dat kan anders Als buurtbewoners zijn we bezig met een plan om het vastgoed in onze buurt weer het vastgoed van onze buurt maken. Geen van ons kan individueel opbieden tegen projectontwikkelaars. Samen kunnen we dat wel.

Ons eerste doel In 2020 doen we de eerste verkenning naar draagvlak in de buurt. Uiteindelijk willen we een groep van 500 buurtbewoners verzamelen die een investering willen doen van 1.000 euro. Met aanvullende externe financiering willen we daarmee een eerste pand aankopen, waar we als buurt zelf zeggenschap over hebben. Zo kunnen we ruimte maken voor betaalbare woningen, lokale ondernemers, of bijvoorbeeld een sociale ontmoetingsfunctie voor de buurt. Je kunt je aanmelden via ons aanmeldformulier.

Bijeenkomsten in 2020 en 2021 De precieze financiële en juridische constructie (worden we een coöperatie, een stichting, een BV?) zijn we op dit moment aan het uitwerken. Uitgangspunt is dat je als buurtbewoner je investering in de loop der tijd kunt terugkrijgen, maar het behalen van een hoog financieel rendement is niet het doel van ons initiatief. Eind dit jaar en begin volgend jaar organiseren we verschillende inspiratiebijeenkomsten met sprekers uit andere steden en met vergelijkbare initiatieven.


Wat doen we nu al?

Ondertussen zijn we al hard op zoek naar een geschikt eerste pand, en voeren we verkennende gesprekken met juridisch experts, banken en andere potentiële investeerders.

Als je je nu aanmeldt als sympathisant, zit je nergens aan vast. Wel laat je ons weten dat je een intentie hebt om mee te doen en te investeren. Dit helpt ons in verkennende gesprekken met bijvoorbeeld banken en andere partijen.

Investeer ook in onze buurt, en meld je aan! Geen geld, wel bijdragen? We horen graag op welke manier je ons wilt helpen! We gebruiken je gegevens om je op de hoogte en betrokken te houden. We delen je informatie niet met derden. Meld je aan via ons aanmeldformulier
289 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page